Finnhub on hankepartnerina
Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotkan VISIIRI -hankkeessa. Finnhubin tehtävänä on haastatella Kymenlaaksossa toimivia tai sinne liikennöiviä logistiikka-alan yrityksiä kehitysnäkymistä ja tarpeista. Jos sinulla on logistiikan ideoita tai haasteita, ota yhteyttä Finnhubiin, niin sovitaan tapaaminen.
Vihreän siirtymän yhteistyö- ja Innovaatioalusta logistiikkasektorille (VISIIRI) -hanke on avaus työlle, joka tähtää älykkään vihreän logistiikan yhteistyö- ja innovaatioalustan sekä työskentelymallin kehittämiseen. VISIIRI käynnistää työn laatimalla kattavan Kymenlaakson alueen yrittäjiä osallistavan selvitystyön kehittämistarpeista ja toteuttamalla selvitystuloksiin pohjaavan hackathon-tapahtuman.
Tavoite
Alustakonseptilla on kaksi ajateltua päätavoitetta:
(1) auttaa logistiikka-alan toimijoita luomaan yhteistä tilannekuvaa ja sen mukaista alueellista strategiaa vihreän siirtymän toteuttamiseksi, sekä
(2) saada Kymenlaakson digi- ja kiertotaloussektorin yritysten osaaminen ja innovaatiopotentiaali mahdollisimman tehokkaasti valjastettua ratkomaan logistiikkasektorin ongelmia liittyen aikataulullisesti kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin ja niihin liittyvään sääntelyyn.
VISIIRI-hankkeen aikainen tavoite on osallistaa alustan ajateltuja loppukäyttäjiä jo konseptin ideointivaiheeseen. Logistiikkasektorin yritysten vihreän siirtymän johdosta kohtaamia haasteita ja niihin liittyviä tarpeita selvitetään haastattelututkimuksen keinoin. Samalla selvitetään (esim. SWOT-analyysin tai vastaavan menetelmän keinoin) mahdollisuuksia ja riskejä, joita niin logistiikka- kuin digi- ja kiertotaloussektorinkin yritykset ehdotetun laisessa alustakonseptissa näkevät ja minkä tyyppisen alustakonseptin yritykset voisivat nähdä toimivan. Haastattelututkimuksen lisäksi hankkeessa toteutetaan benchmarking -selvitys vastaavista alustakokeiluista. Hankkeen lopuksi toteutettavassa hackathonissa korkeakouluopiskelijat ideoivat alustakonseptin toteutustapoja ja työkaluja, jotka mahdollisimman hyvin vastaisivat kohderyhmien toiveita ja näkemyksiä.
Rahoitus
Rahoitusta on saatu Uudenmaan liiton hallinnoimasta Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Hankkeen kokonaisbudjetti on 151 045 €.
Hankepartnerit
Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimusyhdistys ry
Finnhub ry