Lähde: www.vasek.fi

Logistiikka-alan yhteistyöverkosto Finnhubin road show pysähtyi Vaasassa 1.10. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Kvarken Portsin isännöimä, Bock’s Cornerilla järjestetty tilaisuus keräsi juhlasalin täyteen seudun teollisuuden, kuljetusyhtiöiden ja huolintayhtiöiden edustajia. Iltapäivätilaisuuden teemana oli projekti- ja merikuljetukset.

– Olemme iloisia siitä, että seutu on saanut tämän huomion, sanoo VASEKin logistiikka-asiantuntija Anna Måtts, – eli teemme siis oikeita asioita. Kiitämme myös yrityksiä, jotka osallistumisellaan varmistavat keskustelun jatkumisen.Puhujat 400px

Logistiikan lokakuisessa iltapäivätilaisuudessa osaamistaan olivat jakamassa
(vas.) Finnhubin tj. Elina Multanen, Stingray Cargon tj. Juha Kapraali,
Meriaura Groupin hankintapäällikkö Petri Heikinheimo ja
Kymenlaakson ammattikorkeakoulun tutkimusjohtaja Mervi Nurminen.

Finnhub ry:n toimitusjohtajaElina Multanenpohjusti kertomalla Finnhubin toiminnasta ja verkostoinnin hyödyistä. Suomihan kuitenkin sijaitsee kaukana Keski-Euroopasta, ja etäisyys näkyy logistiikan kustannuksissa: teollisuuden logistiikkakustannukset ovat 12–20 % liikevaihdosta.

– Kolmekymmentä suurinta suomalaista yritystä vastaa 90 % viennistä. Pk-yrityksille logistiikkakysymykset ovat aina olleet vaikeampia, ja siksi me haluamme auttaa pk-yrityksiä nousuun sekä yhdistää logistisia ketjuja.

Finnhub kokoaa toimijat samalle foorumille. Yhteen kootulla asiantuntemukselle viestiä viedään myös päätöksentekijöille, ja yhteinen markkinointi tuo näkyvyyttä. Verkoston juuret ovat Venäjän-kaupassa, ja kun kauttakulkuliikenne on murrostilanteessa vähentynyt, luonnollisena toimenpiteenä on logistinen siirtyminen muualle. Multanen painottaa avarakatseisuuden tarvetta ja sitä, että kilpailijoiden kannattaa tehdä yhteistyötä – Suomen näkeminen kokonaisuutena on tärkeää.

– Vaasa on lupaava alue ja täällä on hyvä tekemisen meininki. Teistä on syytä ottaa mallia! Tämän hyvän hengen kun saisi monistettua muualle, hymyilee Multanen.

Yhdessä enemmän myös logistiikan puitteissa

Meriaura Groupin hankinta- ja logistiikkapäällikköPetri Heikinheimoesitteli yhtiöryhmän vihreitä arvoja tukevaa toimintaa mm. polttoaineratkaisuissa. Esimerkillään hän toi ilmi, että pk-yrityksen voima on reaalinopeus, yhden omistajan yrityksen kyky toimia nopeasti päätöksenteossa. Heikinheimo muistutti Suomen hyvästä maineesta ja kehotti lähteä kokeilemaan vientiä uusiinkin suuntiin. Lisäksi hänkin peräänkuulutti enemmän avoimuutta ja yhteistyötä kotimaisten toimijoiden kesken.IMG 1977 450px

Petri Heikinheimo muistutti osallistujia siitä, että Suomi on kollaboraatiomahdollisuuksia pullollaan.

Stingray Cargon toimitusjohtajaJuha Kapraalimuistutti logistiikkakuljetusten haasteista, joita ovat mm. puuttuvat lastausohjeet, vaillinaiset tai kokonaan väärät mitta- ja painotiedot, kuvat, tullit ja nostokapasiteetin riittävyys.

Midway Alignment -hankkeen etenemisestä kuulijoita informoi VASEKin logistiikka-asiantuntijaRiitta Björkenheim. Hankkeen ensimmäinen vaihe päättyy vuoden loppuun, ja toisen vaiheen rahoitus on parhaillaan työn alla. Björkenheim totesi, että uuden, ympäristöystävällisen laivan rakentaminen sekä sataman kehittäminen on seudulle ja sen yrityksille todellinen showcase. Lisäksi hän huomautti, että Vaasalla on oiva mahdollisuus LNG-terminaalin rakentamiseen, mikä kiinnostaa myös teollisuutta.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun North European Logistics Instituten johtajaMervi Nurminenviittasi puheenvuorossaan hallitusohjelman vaatimukseen koulutuksen ja työelämän välisen vuorovaikutuksen lisäämisestä. Ammattikorkeakoulussa selvitetään uudenlaisen oppimisympäristön toteuttamista logistiikan tutkimus- ja kehitystyön ja opetuksen yhdistämiseen. Yrityksille tämä tuo uutta ajattelutapaa hankkeisiin ja opiskelijalle arvokkaan mahdollisuuden toimia alalla jo opiskeluaikana.

KUTSU - Logistiikan lokakuu ja projekti- ja merikuljetukset

Syksy on kiireistä aikaa ja kalenterit täynnä, mutta aina on tilaa yhteisille iltapäiväkahveille.

Tervetuloa Finnhubin, Kvarken Portsin ja Vasekin yhteiseen logistiikka-tilaisuuteen Bock’s Cornerilla. Puhutaan projekti- ja merikuljetuksista ja päivitetään uutiset Midway Alignment hankkeesta.

Tavataan 1.10. klo 14.00-16.00 ja paikkana on  Bock’s Corner Village Gerbyntie 18, 65320 Vaasa, Juhlasali (sisäänkäynti pubin kautta).

Ilmoittautumiset 24.9. mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Elina Multanen (Toimitusjohtaja) Finnhub ry

 –  Verkostosta voimaa vientiin

Finnhub on Suomen logistista asemaa ja logistiikka- osaamista hyödyntävä valtakunnallinen logistiikka-alan, vienti- ja tuontiyritysten sekä kansainvälistyvien pk-yritysten yhteistyöverkosto.

                             Petri Heikinheimo (Hankinta- ja logistiikkapäällikkö)Meriaura Group  

– Case Meriaura Group: Kiertotalous & Logistiikka

Meriaura Group on Turkulainen yhtiöryhmä, joka harjoittaa varustamotoimintaa sekä uusioenergiantuotantoa, eli kierrätysjakeita hyödynnettäväksi rikittömän laivapolttoaineen kehitysohjelmassaan.

                             Juha Kapraali (Toimitusjohtaja) Stingray Cargo Oy

 Erikoiskuljetukset: Case Helsinki-Monopoli

Stingray Cargo tarjoaa logistiikkapalvelut maailmanlaajuisesti kuljetusten suunnittelusta niiden toteuttamiseen. Yritys tarjoaa erikoiskuljetuksia ja projektilogistiikkaaVenäjälle, IVY-maihin ja Eurooppaan.

                             Riitta Björkenheim (Logistiikka-asiantuntija) VASEK Oy

– Midway Alignment hankkeen eteneminen

                             Mervi Nurminen (Tutkimusjohtaja, logistiikka ja merenkulku) Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu

–  Logistiikka Verstas – Uudenlainen oppimisympäristö

Seuraava Finnhub esittely on Joensuun Tiedepuistossa tiistaina 13.5. klo 12-15.30. Kyseessä on Joensuun kehittimisyhtiön JOSEK Oy:n järjestämä teematilaisuus otsikolla:  "Yritysten logistiset haasteet tavarantoimituksissa Venäjälle". Lisätiedot www.josek.fi

Helsingin satama ja Finnhub ry kutsuu aamukahville Vuosaaren satamaan (Komentosilta 1, Gatehouse 13. krs) keskiviikkona 8.10. klo 9

teemalla LOGISTIIKAN PALA PURTAVAKSI, TALOUDEN ASIAA JA VERKOSTOITUMISTA.

Ohjelmassa mm. asiaa Venäjän taloudesta ja rahoitusmarkkinoiden toimivuudesta juuri nyt. Ilmoittautumiset 1.10. mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Road showt ovat Finnhub -konseptin infotilaisuuksia, joita järjestetään ympäri Suomea. Niissä keskustellaan asioista, joilla voimme parantaa kilpailukykyämme sekä tavataan alueen muita yrittäjiä. Road showt ovat lyhyitä aamu- tai iltapäiväkahvitilaisuuksia.

Road show paikat ja ajankohdat:

12.2. klo 9.00 Kouvola Innovation (Paraatikenttä 7)

5.3. klo 14.30 Kotka, Cursor Oy, Datariina (Heikinkatu 7)

Mikäli olet kiinnostunut järjestämään road shown alueellasi, ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Watch the video

Liity mukaan verkostoomme

Katso video

Matkalla menestykseen

Kilpailukyky on kansainvälistymistä.

Yhteistyöllä saamme enemmän.

Pidetään työt Suomessa.