Olemme TransitKazakhstan messuilla Almatyssä 16. - 18.9. Tervetuloa vierailemaan yhteisosastollemme, jossa mukana ovat seuraavat yritykset: Centos Central Logistics Finland Oy, HaminaKotka Satama Oy, PHK Rail, Polar Logististics Group ja South East Loading Oy. Osaston numero on 10-85, ja se sijaitsee Atakent -messukeskuksen hallissa nro 10.

- TransRussia Moskova 21. - 24.4. (messuvierailu, optio esim. vastaanoton järjestämiseen)

- Transport & Logistics München 5. - 8.5. (messuosasto, halli B3, osasto 422)

- Breakbulk Antwerpen 19. - 21.5. (optio, messuvierailu)

- TransKazakhstan Almaty 16. -18.9.

Finnhub on Pulp&Paper messuilla Helsingissä 3. -5.6. Tervetuloa osastollemme 6 h 61! Tämän linkin kautta pääset rekisteröitymään messuille:

http://www.pulpaperevent.com/

Power Logistics Asia –messut ja tutustuminen PSA:n terminaaliin Singaporessa 18. – 20.11.

 Finnhub valloitti Kaukoitää Singaporen Power Logistics Asia –messuilla marraskuun lopulla. Meillä oli 9 m2:n osasto, jossa mukana olivat seuraavat yritykset: Centos Central Logistics Finland, Easmar Logistics, Kouvola Innovation, South East Loading ja Polar Logistics International.

Power Logistics –messut olivat suhteellisen pienet; kaikki näytteilleasettajat yhdessä hallissa.  Projektilogistiikkaa hoitavien yritysten sektori on globaalistikin kapea. Tälläkin kertaa kontaktien laatu korvasi määrän, keskusteluja käytiin niin muiden näytteilleasettajien kuin messuvieraiden kanssa.

Kutsuimme Suomen Singaporen suurlähettilään Ari Heikkisen käymään messuosastollamme. Hänen komennuksensa oli jo loppusuoralla (yli 3,5 vuotta), joten kokemusta ja näkemystä Singaporen ja Kaukoidän talouselämästä löytyi runsaasti.

Singaporen kilpailukyky on maailman huippuluokkaa. World Economic Forumin mukaan sijalla 3,  ja Economist Intelligence Unitin arvion mukaan Singapore on maailman paras paikka tehdä bisnestä. Suurlähettiläs Heikkisen mukaan monet Kiinaan tuotantoansa siirtäneet ovat palanneet takaisin Singaporeen helpomman toimintaympäristön takia.

Vähemmän byrokratiaa, ei korruptiota. Suorittavan työn kustannukset ovat alhaiset (työtekijät siirtolaisia), vaikka muuten palkkataso,  sekä muu hintataso on korkea. Tuloveroa he maksavat 9%, mutta vastaavasti ei ole olemassa mitään sosiaaliturvaa.

PSA Singapore

 Tutustuimme lisäksi Singaporen satamaan ja PSA:n konttiterminaaliin, isäntämme oli viestintäosastolta Eugene Tay.

Maailman konttitilastossa (2013) Shanghai on ykkösijalla, 33,62 milj. TEU, Singapore sijalla 2. 32,6 milj. TEU ja kolmantena Shenzhen 23,28 TEU. Eugene Tay ei pitänyt hopeasijaa huonona, sillä se kertoo Kiinan vahvasta talouden kehityksestä, josta hekin ovat suuresti riippuvaisia.

 Singaporen satamassa on konttilaitureita tällä hetkellä 57 kpl, yhteensä yli 17 km. Alue on pieni, 700 ha, eikä uutta rakenneta oikeastaan kuin merestä täyttämällä.

Samaan aikaan tarvitaan tilaa myös asuntorakentamiselle (asukasmäärä n. 5 milj.) mm. sataman vieressä olevan golfkentän vuokrasopimus päättyy ja tilalle tulee asuintaloja. 

Nostureita on 212, maksimisyväys 18 m.  Kapasiteetti on tällä hetkellä 40 miljoonaa TEUta, mutta rakenteilla on uusi terminaali joka valmistuu lopullisesti 2020, jolloin kapasiteetti nousee 50 miljoonaan. Lokakuun loppuun mennessä oli käsitelty 27,84 milj TEU, kasvua edelliseen vuoteen + 3,7%. Melkoisia lukuja näin Suomen vinkkelistä katsottuna.

 

Messuosallistumisia järjestetään jäsenistön kiinnostuksen mukaan eri toimialoille. Kokoamme yhteisosaston omakustannushintaan ja haemme tarvittaessa tapahtumaan TEM:n vienninedistämistukea. Osana isompaa kokonaisuutta yritykselläsi on parempi näkyvyys. Isolla yhteisosastolla parannamme myös Suomi -näkyvyyttä.

2014 toimintasuunnitelman mukaiset messuosallistumiset:

3. - 5.6. Pulp&Paper Helsinki. 20 m2 Finnhub - yhteisosasto, jonne jäsenyrityksemme ovat tervetulleita ilman erillistä kustannusta.

28. - 31.10. PAP FOR Russia 2014, Pietari (optio, toteutetaan omakustannushintaan mikäli riittävästi kiinnostuneita)

18. - 20.11. TransAsia Singapore (optio, toteutetaan omakustannushintaan mikäli riittävästi kiinnostuneita)

Ehdotuksia kiinnostavista messuista otetaan vastaan!

Watch the video

Liity mukaan verkostoomme

Katso video

Matkalla menestykseen

Kilpailukyky on kansainvälistymistä.

Yhteistyöllä saamme enemmän.

Pidetään työt Suomessa.